Open Hartbeweging

Wandelvierdaagse in de Vlaamse Ardennen om het jaar af te sluiten

Datum: 
dinsdag, 26 december, 2023 (Hele dag) t/m vrijdag, 29 december, 2023 (Hele dag)

VLAAMSE ARDENNEN

De Vlaamse Ardennen liggen in het zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen. Het heuvelend en glooiend landschap van de Vlaamse Ardennen is het gevolg van een langdurig geologisch proces. Het resultaat is een steeds variërend landschap, dat aan de oorsprong ligt van een waaier aan biotopen: beekecosystemen met bronbossen en broekbossen, getuigenheuvels met eiken-berkenbossen en eiken-beukenbossen, open kouters en riviervalleien. Daarnaast vind je ook heel wat kleine landschapselementen met streekeigen bomen en struiken die van groot belang zijn voor de aanwezige dieren. Verspreid in het landschap vind je dan ook heel wat natuurgebieden en natuurreservaten waar we zullen door wandelen.

Wandelen

Zeggen dat de Vlaamse Ardennen een wandelparadijs is een open deur intrappen. Veerle, Rina en Mia die in de streek wonen hebben voor ons elke dag een korte (8-10 km) en een lange lus uitgestippeld (20 km).

Overnachten

We overnachten juist over de taalgrens in het Protestants Centrum van Amougies. We hebben er vierpersoonskamers ter beschikking.

Inschrijven

Je bent ingeschreven door 145 euro over te schrijven op de Open Hartrekening (BE35 7340 1597 8737) met vermelding “Vlaamse Ardennentocht”. In de inschrijving zitten de 3 overnachtingen, 3 avondmalen, 3 keer ontbijt en 3 lunchpakketten.

Info

via wandelmeerdaagse@openhartbeweging.be

 

Wandel met je hart
Je voeten zullen volgen
Wonderwandelen

 

 

Auteur: 
Paul