Open Hartbeweging

de MSC Troubadours zien het daglicht

Op 17 februari 2019 werd een nieuw groepje geboren binnen de openhartbeweging msc leken: de msc troubadours.

Het werd als een eenvoudige vraag gesteld: kunnen we niet nog eens gaan zingen om een Eucharistieviering op te luisteren en ons ook via dergelijk gebeuren kenbaar te maken? Via de parochie van pater Herman Cooreman msc kregen wij de vraag of we dit konden doen op zondag 17 februari om 10 uur in de hoofdkerk van Buggenhout.

De vraag werd verspreid en we reden met pater Germaan, broeder Ludo en ik naar Buggenhout, niet wetende met hoeveel zangers we zouden zijn.  De afspraak was 10 uur zodat we de liedjes nog even zouden kunnen inzingen, zowel voor de vrijwillige zangers als voor de gelovigen die reeds aanwezig waren, waaronder de toekomstige vormelingen die net catechese hadden gevolgd.

Zoals pater Germaan met de banjo de mensen kan enthousiasmeren is het gewoon leuk om zien hoe hij iedereen meekrijgt in het zingen van de pittige liedjes uit zijn bundel.  En je gaat het niet geloven maar we waren met twintig die onze kelen kwamen smeren.

We noemden onszelf de msc troubadours en zo werd een nieuwe groep geboren.

Op 12 of 19 mei gaan we dit nog eens overdoen maar dan ten huize van de parochie Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart in Borgerhout, een thuiswedstrijd dus.  Nu reeds een warme oproep om die data vrij te houden en met heel velen te komen zingen.  We laten zo vlug mogelijke de definitieve datum weten.

De liedjes zijn eenvoudig aan te leren en zingen is tweemaal bidden en maakt altijd blij.