Open Hartbeweging

Bosbaden in Nationaal Park Limburg

Datum: 
zaterdag, 18 september, 2021 - 10:15 t/m 12:15

Wandel virtueel mee coronaproof !!

Ook nu willen wij jou weer uitnodigen om deel te nemen aan het wonderwandelen.

Op 18 september laten wij jou proeven van ‘het bosbaden’.

Het woord: shinrin-yoku werd in 1982 geïntroduceerd bij de Japanners die onder een te zware werkdruk functioneren. Letterlijk vertaald betekent dit woord: bosbaden. Je neemt een bad in een bosomgeving waar je de weg vindt naar innerlijke rust en je hierbij  bewust je zintuigen gebruikt om de natuur intenser te ervaren. Een Japanse professor toonde aan dat na het bosbaden de bloeddruk daalt, de stress afneemt, er een toename is van energie in het parasympatisch zenuwstelsel en een versterking van het immuunsysteem.

Graag willen wij je warm uitnodigen voor deze activiteit: bosbaden. De wandeling gaat door in het Nationaal Park van Limburg. Echt een prachtig natuurgebied!

Je  kan met ons op 3 verschillende manieren  mee wandelen.

 1. Gewoon thuis blijven en de wandeling via ons Whatspp groepje meevolgen van de Open Hartbeweging. Je geeft je GSM-nummer door aan  onze nationale coördinator : Jozef Bouwens (0477 57 03 80)  (coordinator@openhartbeweging.bedie je dan lid maakt.
 2. Je gaat in je eigen natuurgebied wandelen en via de Whatsapp groep Wonderwandelen krijg je dan de opdrachten via sms. Je geeft je GSM-nummer door aan Jozef Bouwens die je dan lid maakt van deze groep.
 3. Je gaat mee met de wandeling die door gaat in het Nationaal Park Maasmechelen

Praktisch

 • Tijd: zaterdag 18 september  Start: 10.20 uur tot ongeveer 12.20 uur.
  Het einde is voorzien rond 12.20 uur en dan krijgt iedereen de ruimte om zijn of haar wandelervaringen te delen op de whatsappgroep van de Open Hartbeweging.
  De mensen die er niet zelf geraken willen we oppikken aan het station van Hasselt . Aankomst van de trein Brussel-Hasselt 9:29 uur. Van hier uit is het nog een half uurtje rijden met de auto.
  Wie wil opgehaald worden aan het station van Hasselt stuurt een berichtje naar wonderwandelen@openhartbeweging.be om verder af te spreken.
   
 • Gekozen natuurgebied: Het Nationaal Park van Limburg
  De toegangspoort bevindt zich naast het kampeerverblijfpark :Salamander.(Hier kan je ook iets gaan drinken en er zijn toiletten.)
  We verzamelen op de parking voor de poort.
  Joseph Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen
   
 • Aanbod voor drie groepen wandelaars: mensen die thuisblijven, mensen die wandelen in hun eigen natuurgebied en mensen die met de wandeling van de begeleider meegaan.
   
 • Thema: bosbaden
   
 • Deelnameprijs: 10 euro per persoon, een bedrag dat integraal gaat naar de mensen die geleden hebben onder de waterschade in Wallonië. Onze bijdragen gaan naar de provinciale afdeling van de Sint-Vincentius à Paulo vereniging in Luik .
   
 • Je bent ingeschreven door een bedrag van 10 euro te storten op de Open Hartrekening (BE93 7340 2416 8567) met de mededeling “Bosbaden 18 september ”. Het inschrijvingsbedrag mag geen belet zijn om deel te nemen.
   
 • Zorg voor stevig schoeisel en warme, waterdichte kledij. De wandeling gaat in alle weersomstandigheden door. Ook meebrengen: mondmasker
   
 • Rond 12.20 uur zit de wandeling er op en heb je de mogelijkheid om jullie ervaringen en foto’s te posten op het whatsappgroepje van de Open Hartbeweging. Vrijblijvend kunnen we bij mooi weer samen picknicken in het Nationaal Park .

Zomaar in stilte
Wandelen in de natuur
En ook met jezelf

Warm met jullie verbonden.

Het Wonderwandeling-team
Jeannine, Rit, Paul en Jozef

Nog vragen ?

Via wonderwandelen@openhartbeweging.be of het contactformulier

Locatie: Adres: Joseph Smeetslaan 280
              Postcode : 3630
              Gemeente : Maasmechelen

Auteur: 
Paul